Participanten

(Nederlands) maastricht_university_logo

De faculty of Health Medicine and Life Sciences van Maastricht University is een belangrijke
participant in het GKC en ontstaan uit een fusie van de faculteiten Gezondheidswetenschappen en Geneeskunde.

maastricht_umc_logo

Het MUMC+ beschikt over 715 bedden, inclusief de bedden voor dagverpleging. Daarnaast vervult het MUMC+ een aantal belangrijke taken op het gebied van onderzoek, onderwijs en opleiding. Maastricht UMC+ is een samenwerking van de faculteit Health Medicine and Life Sciences en het Academisch ziekenhuis Maastricht.

(Nederlands) grow_logo

The School for Oncology and Developmental Biology (GROW) aims to carry out high quality
scientific research in the field of early human development (normal and abnormal growth and
differentiation) and in the field of oncology (abnormal growth and differentiation). An important aim within these research activities is the training of PhD-students in this field of modern medicine. The research program also serves to help these PhD-students to become independent researchers. Recent developments in molecular biology, genomics and proteomics offer new insights into the pathophysiologic and therapeutic aspects of normal and abnormal growth.

(Nederlands) caphri_logo

The School for Public Health and Primary Care (Caphri) voert vele wetenschappelijke onderzoeken uit op het gebied van gezondheidsbevordering, preventie en zorg. Het thema van het programma ‘Mensen met een verstandelijke beperking’ is ‘A life cycle approach to valuing people with intellectual disabilities’. Hierin wordt benadrukt dat de gelijke waardering van mensen met een verstandelijke beperking in alle levensfasen essentieel is.

(Nederlands) koraal_groep_logo

Stichting Koraal Groep werkt voor mensen met een verstandelijke en/of psychosociale beperking of belemmering binnen de provincies Noord-Brabant en Limburg.

(Nederlands) pergamijn-logo

Pergamijn ziet als haar kernopdracht dat ze met de haar ter beschikking staande middelen het leven van cliënten met verstandelijke beperkingen op basis van hun keuzen, kansen en mogelijkheden ondersteunt en begeleidt. Om die keuzen, kansen en mogelijkheden voor de cliënten te kunnen bieden, heeft Pergamijn een zo gevarieerd mogelijk aanbod aan voorzieningen voor wonen, werken, daginvulling en ontspanning. In de ondersteuning en begeleiding is veel variatie toegespitst op de individuele cliënt. Het werkgebied is groot: Midden-Limburg, Westelijke Mijnstreek, Parkstad (Oostelijk Zuid-Limburg) en Heuvelland.

(Nederlands) lunet-zorg-logo

Lunet zorg biedt zorg voor en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een beperking. Van wonen tot werken en van dagbesteding tot vrije tijd. Van intensieve zorg tot beperkte of kortdurende ondersteuning. Van zorg op één van de locaties van Lunet tot zorg aan huis. Gecombineerd met begeleiding en behandeling door een team van specialisten. Professioneel, met bezieling en gewetensvol. Lunet zorg is ontstaan uit een fusie van Meare en de Plaatse.