Special Olympics

Special Olympics (SO) is een internationale sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. De activiteiten vinden zowel lokaal, regionaal als internationaal plaats. In Nederland vinden deze spelen om de twee jaar plaats. Onderzoekers van het Gouverneur Kremers Centrum zijn als vrijwilliger actief en betrokken bij Healthy Athletes, een onderdeel van de SO. Zij waren actief in ‘s-Hertogenbosch en in Heerenveen. In Antwerpen wisselden zij ervaringen uit, samen met 28 onderzoekscollega’s vanuit 12 EU-landen, over onderzoek op het gebied van sport. en sociale inclusie tijdens het Research Network Seminar. Meer informatie over deze meeting vindt u op http://www.science.ulster.ac.uk/sports/SO-European-Summer-Games.php In 2016 zijn onderzoekers weer als vrijwilliger actief bij de SO in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek.
Meer weten?

Dilana Schaafsma, dilana.schaafsma@maastrichtuniversity.nl

Joke Stoffelen, joke.stoffelen@maastrichtuniversity.nl