Promotie slaapproblemen en genetische syndromen

Op 27 februari 2014 is Anneke Maas gepromoveerd op haar onderzoek naar slaapproblemen bij personen met genetische syndromen zoals het Cri du Chat syndroom, Jacobsen syndroom en Prader-Willi syndroom en het gebruik van vragenlijsten om de slaapproblemen in kaart te brengen. Dr. Maas is verbonden aan het landelijk expertisecentrum voor slaapstoornissen bij mensen met een verstandelijke beperking. Dit is een samenwerkingsverband tussen ’s Heeren Loo regio Zuid-Veluwe in Wekerom (Dr. W. Braam, VG arts en Drs. A. Maas, orthopedagoog), de Polikliniek voor Slaapwaak Stoornissen en Chronobiologie van het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede (Dr. M.G. Smits, neuroloog), Maastricht Universtait Medisch Centrum (prof.dr. L.M.G. Curfs), de Radboud Universiteit Nijmegen (prof.dr R. Didden, gz-psycholoog) en de Koraal groep (Dr. P. Collin, kinder en jeugdpsychiater). In het centrum wordt onderzoek verricht naar oorzaken en behandeling van slaapstoornissen bij mensen met een verstandelijke beperking.