Special Olympics 2014 in Heerenveen

Op 13, 14 en 15 juni jl. vonden de Nationale Special Olympics plaats in Heerenveen. Dit is een groot sportevenement voor atleten met een verstandelijke beperking. Tijdens dit evenement werd eveneens aandacht besteed aan de gezondheid van de atleten in het Healthy Athletes programma. Oren, ogen, oren, tanden, voeten en fysieke conditie werden gecheckt en de atleten kregen voorlichting over gezondheid. Dilana Schaafsma van het Gouverneur Kremers Centrum is als Clinicial Director Health Promotion verantwoordelijk voor het onderdeel gezondheidsvoorlichting. Vanwege haar onderzoeksinteresse in seksuele voorlichting werd dit jaar voor het eerst tijdens Healthy Athletes aandacht besteed aan relatievorming in de vorm van een “Eerste Hulp Bij Dating” boekje (zie www.eerstehulpbijdating.nl).

Dilana en haar team van vrijwilligers voor deze Special Olympics. Vanuit het GKC zijn hier ook Joke Stoffelen, Sylvia Roozen en Marjolein Herps bij betrokken.