Special Olympics World Summer Games Athene

Van 25 juni t/m 4 juli vonden de Special Olympics World Summer Games plaats in Athene. Dit is een sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Dilana Schaafsma, promovendus van het GKC, was hierbij aanwezig:
“Ik had de eer om deel uit te maken van de Student Delegation. Deze delegatie bestond uit 11 internationale PhD studenten en senior onderzoekers. Zij waren bijeen gebracht om ervaring en kennis met betrekking tot onderzoek naar mensen met een verstandelijke beperking uit te wisselen. Wat mij duidelijk is geworden, is dat de Special Olympics meer is dan alleen een sportevenemnt. Het is een platform voor advocacy, onderzoek en ondersteuning van de atleten en hun familieleden. Een mooi voorbeeld hiervan is het Healthy Athletes programma. Ik hoop dat de Special Olympics zich in de toekomst ook zullen richten op de seksuele gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking. Een onderwerp dat tot nu toe nog niet aan bod is gekomen binnen hun programma. Wanneer je praat over kwaliteit van leven, kun je immers niet om seksuele gezondheid heen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *